Welcome to Lagunaclub.nl. Please login or sign up.

03 juli, 2022, 03:36

Login with username, password and session length

Recent

leden
  • Totaal aantal leden: 1.874
  • Latest: hfolkers
Stats
  • Totaal aantal berichten: 193.136
  • Totaal aantal topics: 10.228
  • Online Today: 56
  • Online Ever: 383
  • (13 januari, 2020, 07:44)
Gebruikers Online
Users: 0
Guests: 24
Total: 24

achterplaat rugleuning stoel

Gestart door lag3turbo170lpg, 23 juni, 2019, 22:06

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

lag3turbo170lpg

Beste Renault liefhebbers,

Rijd nu alweer paar maandjes rond met een achterplaat van de bestuurderstoel die los ligt. Deze hoort te klemmen op de stang die hiervoor aanwezig is in de stoel.
Hij klemt wel maar niet meer voldoende. Paar keer zitting nemen en hij ligt alweer los, plastic moeheid.
De achterplaat heeft het een tijd gehouden doordat deze was vastgezet met een soort lijm, glasachtig, heel hard maar wel breekbaar en versnipperd wat daarbij. Thermoharder oid?
Hebben jullie tips? Ik zou het liefst een permanente oplossing toepassen en geen lijm oid. Gaatjes boren in de achterplaat en daarop vastzetten op de een of andere manier?Echte naam: Daniel

Lode

Heb ik ook lang mee gesukkeld in de Laguna. Schroeven, velcro, van alles geprobeerd.
Uiteindelijk opgelost met stripbandjes met hulp van Viper (lid Lagunaclub).
Strak aangetrokken en dan de uiteinden eraf geknipt. Nooit meer losgekomen.
Nadeel is volgens mij wel dat je dan de zitting zal moeten slopen wil je echt nog bij de draden kunnen.
Al is dat theorie denk ik. In de Zeven en een half jaar dat ik mijn laatste Laguna had, nooit bij de draden moeten zijn :)

Groeten
Lode

melcon

De passagiersstoel zeker? Even de bekleding los halen aan de linkerkant, daar zit een kunststof frame die vorm moet geven aan de zijkant. Deze zit waarschijnlijk los en duwt elke keer de afdekplaat/achterplaat van de stoel los. Dit was bij mij ook het geval, bij mij waren de kunststof uitsteeksels die het frame in het stalen stoelframe haken afgebroken. Ik heb de kunststof plaat op alternatieve wijze vastgezet (in het midden d.m.v. moer + bouten, bovenaan met staalgevoerde tyrap). Zo lang dat kunststof frame op zijn plaats zit blijft de achterplaat ook op zijn plaats  in mijn geval. Dat kunststof frame gaat los door het omgekeerd zitten op de stoel als een klein kind op de achterbank even aandacht nodig heeft (of vervelend is  =tap=).

Chrisgroot

Als het nog heel is dan kan je met een hittepistool de klemmen voorzichtig verwarmen om de weekmakers weer te activeren. Die van mij klikte los als ik ging verzitten en met de schouder in de stoel drukte. Na het verwarmen laten koelen en terug erop geklikt. Sindsdien geen last meer van gehad.

SMF spam blocked by CleanTalk