Welcome to Lagunaclub.nl. Please login or sign up.

01 juni, 2023, 05:53

Login with username, password and session length

leden
Stats
  • Totaal aantal berichten: 193.879
  • Totaal aantal topics: 10.291
  • Online today: 56
  • Online ever: 383
  • (13 januari, 2020, 07:44)
Gebruikers Online
Users: 0
Guests: 96
Total: 96

Verbruik koelvloeistof

Gestart door Martini1996, 01 mei, 2023, 14:23

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Martini1996

Hallo,
De laatste tijd merk ik dat het koelvloeistof peil steeds zakt. Geen plasje onder de auto. Auto naar de garage gebracht daar hebben ze gemeten of de koppakking lek was. Volgens de monteur was dit niet het geval. Paar weken later ben ik terug gegaan en hebben ze een kleurstof toegevoegd die op uv reageert. Daarna weer een tijd doorgereden en weer terug naar de garage. Daar hebben ze onder de auto gekeken met een speciale lamp en hebben ze weer niks kunnen vinden. Uiteindelijk zag ik een klein scheurtje in het koelvloeistofreservoir. Kwam echt bijna niks uit was meer zweten dan lekken. Ik heb deze vervangen, koelvloeistof vervangen en daarna ontlucht. Nu weer 500km gereden en heb toch weer wat koelvloeistof moeten bijvullen. Is dit nu wat lucht wat er nog in het systeem zit of is het toch de koppakking. Oliepeil loopt niet op, geen smurrie onder de dop, geen witte rook en in de koelvloeistof zat ook geen olie. Ik snap er niks meer van!

leonardo

Waarschijnlijk het reservoir die bij warmte meer vloeistof doorliet, het is gebruikelijk na ontluchting later wat koelvloeistof bij te moeten vullen.
Anders de verwarmingsslangen naar binnen en het element onder de dashboard zijn ook nog mogelijkheden.

Martini1996

Ik heb de slangen van de verwarming al gecontroleerd. Heb bij de pedalen het paneeltje verwijderd zodat ik de kachel radiator kan zien zitten maar dit was ook gewoon droog. Mocht het koelvloeistof peil toch niet stabiliseren dan ga ik deze monteren en controleren of deze niet lek is.

melcon

Waterpomp wil ook nog wel eens lekken en daar vind je ook niets van terug (verdampt meteen).

SMF spam blocked by CleanTalk